Design Code Architects: previously Residential Design Solutions – architect your way – being the best at everything we do!
previously Residential Design Solutions architect your way

info@designcodearchitects.com
+44 (0) 20 800 444 64

© 2022 – Design Code Architects

Evitați alimentele prăjite, acoperite cu sosuri sau înăbușite în unt.

Evitați alimentele prăjite, acoperite cu sosuri sau înăbușite în unt.

Politica are loc la o varietate de niveluri, inclusiv federal, statal și local; și se întâmplă și la locul de muncă. Schimbările de politică axate pe activitatea fizică o pot face mai accesibilă, mai accesibilă, mai distractivă și chiar mai sigură. Astfel de schimbări pot ajuta la diminuarea sau chiar eliminarea unor bariere în calea activității fizice. Iată patru exemple de politici care pot ajuta oamenii să se miște în 2018:

Federal

Cea mai promițătoare parte a legislației privind activitatea fizică din Congres este Personal Health Investment Today Act (PHIT-S. 487/H.R.1267). PHIT ar permite utilizarea conturilor de cardiline preț economii pentru sănătate și a conturilor flexibile de cheltuieli pentru majoritatea formelor de activitate fizică. Proiectul de lege a atins un impuls promițător, peste 100 de membri ai Camerei și Senatului și-au demonstrat sprijinul prin „înscrierea” în calitate de co-sponsori. Avocații sunt optimiști că vor fi luate măsuri suplimentare cu privire la proiectul de lege în următoarele luni. Este important ca membrii să știe că este ceva ce își doresc alegătorii lor și puteți ajuta făcând clic aici pentru a spune reprezentantului și senatorilor dumneavoastră că susțineți proiectul de lege și le cereți să-l co-sponsorizeze.

Stat

Legislația privind activitatea fizică la nivel de stat vine dintr-o varietate de perspective, dar este adesea concentrată pe punerea în mișcare a tinerilor. Recesul a dispărut din multe sisteme școlare din întreaga țară, dar factorii de decizie de stat au puterea de a utiliza legea pentru a solicita recreerea în toate școlile publice. Multe studii au arătat beneficiile de anvergură ale recreării. Un exemplu de astfel de politică este un proiect de lege în curs de așteptare pentru Delaware (DE H 10), care ar cere tuturor copiilor înscriși în școlile publice K-8 să aibă 2 perioade de recreere de 10 minute pe zi.

Local

Există multe moduri prin care factorii de decizie locali pot contribui la punerea în mișcare a comunităților lor. Acestea variază de la a face comunitățile mai accesibile pe jos prin construirea de trotuare și trasee pavate pentru mers pe jos și rulare; crearea de piste pentru biciclete; instalarea unui iluminat adecvat; asigurarea unui spațiu suficient de parc; și asigurarea faptului că există facilități accesibile și accesibile, cum ar fi terenuri de atletism și piscine. 

O acțiune extrem de eficientă pe care o pot lua factorii de decizie locali are potențialul de a avea un impact extraordinar asupra industriei fitness-ului: dezvoltarea unor politici echitabile de utilizare comună pentru activitatea fizică condusă de profesioniști. Aceste politici deschid școlile, parcurile și alte facilități pentru profesioniști bine calificați în exerciții fizice, care pot oferi servicii, de la antrenament personal și în grupuri mici până la cursuri de exerciții în grup. Orașele din întreaga țară au pus în aplicare astfel de politici, colaborând adesea cu profesioniști locali în exerciții pentru a dezvolta politicile și pentru a se asigura că sunt corecte pentru toți. 

Santa Monica, CA a câștigat știri internaționale în urmă cu câțiva ani, când și-au dezvoltat inițial politica. Ei au continuat să evalueze și să perfecționeze politica pentru a obține cele mai bune rezultate posibile. De exemplu, pentru a revitaliza un parc local, orașul a renunțat recent la taxa anuală de autorizare în 2018 pentru profesioniștii care doresc să ofere servicii într-un anumit parc, ca parte a transformării și activării acelui spațiu. 

ACE a dezvoltat un set de linii directoare de bune practici pentru dezvoltarea unor astfel de politici, precum și alte câteva materiale valoroase de resurse. Le puteți găsi aici. Echipa noastră de advocacy este disponibilă pentru a vă ajuta dacă sunteți interesat să lucrați cu orașul dvs. pentru a dezvolta o utilizare comună a politicii de activitate fizică condusă de profesioniști. 

La locul de muncă

Există multe politici care pot fi implementate la locul de muncă pentru a încuraja angajații să fie mai activi pe parcursul zilei. Una dintre cele mai simple, dar eficiente (și gratuite!) politici este de a promova întâlnirile pe jos ca o alternativă viabilă la întâlnirile asezate. Beneficiile se extind dincolo de simpla trecere în mai mulți pași. Ele pot facilita, de asemenea, un nivel mai profund și mai semnificativ de conversație și uneori pot fi cadrul perfect pentru abordarea discuțiilor dificile. ACE a dezvoltat un set de instrumente de mers pe jos care oferă resurse valoroase care pot fi utilizate cu politicile de mers pe jos la locul de muncă. Îl puteți găsi la acefitness.org/walkthisway.

Un alt aspect este să adăugați pauză zilei. Așa este, o politică de pauză! O dată sau de două ori pe săptămână, alegeți o perioadă de 10-15 minute dedicată pentru a le permite angajaților să facă o pauză de mișcare. Aceasta poate fi structurată sau nestructurată (cineva care conduce întinderi, oameni care fac o plimbare, ping-pong, dans instant, etc.) atâta timp cât indivizii se mișcă. Acest lucru poate crește moralul angajaților și poate construi o cultură de colaborare, precum și le poate oferi angajaților oportunitatea de a interacționa la un alt nivel.

Dacă doriți mai multe informații despre politica în legătură cu activitatea fizică, vă rugăm să vizitați Centrul de politici ACE. Faceți clic aici pentru a vă abona la buletinul nostru informativ lunar, Exercise Your Voice.

Tranziția către un stil de viață de facultate este eliberatoare, dar poate fi și foarte stresantă, cu noi responsabilități, noi prieteni și presiuni ale colegilor, cursuri provocatoare și viață cu colegii de cameră într-un cadru nou. Cu toată libertatea și stresul care vin odată cu facultatea, este ușor să dezvolți comportamente distructive care au ca rezultat creșterea în greutate din cauza obiceiurilor alimentare proaste, scăderii activității, timpului petrecut mai mult stând pe scaun, lipsei de somn și consumului de alcool. Acest lucru poate duce în cele din urmă la „Boboc 15” – un termen folosit pentru a descrie creșterea în greutate atribuită primului an de facultate al unui student. Pentru a vă ajuta să evitați utilizarea comportamentelor nesănătoase ca o modalitate de a face față stresului de la facultate, iată câteva sfaturi grozave despre cum să rezistați tentației, să îmbunătățiți autoeficacitatea și să duceți în mod proactiv un stil de viață sănătos.

1. Pregătiți

Pentru majoritatea bobocilor, facultatea este prima experiență de a trăi departe de casă. Acest lucru poate fi copleșitor și poate duce la stres, anxietate și depresie, care sunt toate asociate cu supraalimentarea, consumul de alcool și luarea proastă a deciziilor. Pentru a vă pregăti pentru aceste conflicte interne, creați strategii și construiți sisteme de sprijin cu familia și prietenii acasă, astfel încât să puteți rezolva aceste sentimente într-un mod sănătos. Dacă te simți stresat sau dor de casă, poți:

Fă o plimbare rapidă.Porniți niște muzică care trezește amintiri fericite.Discutați cu familia sau prietenii la telefon.

Aceasta poate fi, de asemenea, prima dată când îți vei programa complet întreaga viață, inclusiv cursurile, timpul social și mesele. Planificându-ți zilele în mod strategic, poți să-ți echilibrezi stilul de viață și să predeterminați deciziile sănătoase pe care le veți lua zilnic și săptămânal. Programarea cursurilor, a orelor de studiu, a orelor de masă, a activității fizice și a evenimentelor sociale vă permite să gestionați eficient timpul și să evitați oportunitățile neașteptate și problematice de a gusta gustare sau de a renunța la activitatea fizică.

2. Controlează-ți mediul

Indivizii sunt adesea un produs al mediului lor, așa că, dacă te înconjori cu o atmosferă nesănătoasă, ai mai multe șanse să devii o persoană nesănătoasă. Alegând să vă înconjurați de oameni și locuri care promovează un stil de viață sănătos, totuși, vi se va oferi motivație și responsabilitate, deoarece acești indivizi vor accepta și aplauda deciziile dumneavoastră sănătoase. Găsirea de restaurante, magazine și evenimente sociale sănătoase în campus sau în apropiere, evitând în același timp fast-food și evenimente sociale care se bazează pe consumul excesiv de alcool și consumul de alimente nesănătoase, vă va permite, de asemenea, să faceți alegeri pozitive în ceea ce privește stilul de viață.

3. Utilizați Tehnologia

Cu smartphone-uri și alte tehnologii, o mulțime de informații și resurse despre sănătate și fitness sunt acum disponibile la îndemâna dumneavoastră. Aplicațiile mobile pentru gestionarea greutății, a exercițiilor fizice și a nutriției sunt instrumente excelente pe care să le folosiți în deplasare și să vă luați doar câteva momente din program. Aplicațiile de urmărire a activității, cum ar fi aplicația iPhone Health, Fitbit sau Map My Run, vă pot spune distanța, numărul de pași și caloriile arse din activitățile zilnice și recreative. Dacă nu ardeți suficiente calorii pentru a vă menține o greutate sănătoasă, vă puteți crește activitatea, luând diferite rute către cursuri sau mijloace alternative de transport activ, cum ar fi skateboardingul și bicicleta. Utilizarea aplicațiilor de analiză nutrițională vă poate ajuta să vă monitorizați cu ușurință aportul caloric, datele nutriționale și tiparele de alimentație. Dacă nu sunteți sigur de câte calorii poate avea un anumit aliment din restaurantul sau magazinul dvs. favorit, pur și simplu scanați mâncarea sau căutați în baza de date în aplicații precum „Myfitnesspal” și „Lose It”.

4. Ora mesei 101

Primul an de facultate marchează de obicei prima dată când mulți au fost nevoiți fie să cumpere și să își pregătească propria mâncare, fie să aleagă din „planul de masă” din campus sau din cantină. De multe ori elevii fie nu știu să gătească, au timp limitat, fie nu au capacitatea de a păstra sau pregăti mâncare în căminele lor. Dacă acesta este cazul, va trebui să folosiți cumpărături inteligente de alimente sănătoase și ușor de preparat, mese și gustări pregătite.

Lean Cuisine, Healthy Choice, Evol, Amy’s: Light and Lean, Trader Joes și Weight Watchers Smart Ones oferă opțiuni de mâncare congelată cu conținut scăzut de calorii, care pot fi păstrate cu ușurință în orice congelator din cămin și preparate într-un cuptor cu microunde. Deși toate aceste opțiuni sunt o alegere mult mai bună decât lanțurile de fast-food și alimentele bogate în calorii, multe conțin cantități mari de sodiu.

Păstrarea alimentelor sănătoase rapid și ușor pentru a pregăti mesele este o altă cale pe care o puteți folosi. De exemplu, tortilla, carne de curcan cu conținut scăzut de sodiu, brânză cu conținut scăzut de grăsimi și amestec de salată pot fi combinate pentru a face un înveliș rapid și ușor, iar pâinea prăjită din grâu integral cu unt de arahide și jeleu cu zahăr redus poate face un PBJ sănătos.

Dacă aveți o slăbiciune pentru chipsuri, prăjituri și alte alimente nedorite, nu țineți o pungă uriașă sub pat. Încercați să faceți aprovizionare cu gustări care combină grăsimi sănătoase, carbohidrați și proteine. Unele opțiuni excelente de gustare sunt morcovi și hummus, edamame, iaurt grecesc și fructe, unt de arahide și țelină sau cereale integrale și lapte cu conținut scăzut de grăsimi.

Cantina de la facultate sau sala de mese poate fi principalul vinovat al luptei tale cu gestionarea greutății. Dacă aveți un plan de masă la școală sau aveți acces doar la cantină, încercați să alegeți cele mai sănătoase opțiuni disponibile. Batonul de salată poate fi o sursă excelentă de fructe și legume, dar rețineți că brânza, bucățile de bacon, crutoanele și sosurile cremoase pentru salată vor crește semnificativ caloriile. Evitați alimentele prăjite, acoperite cu sosuri sau înăbușite în unt. Cele mai bune opțiuni disponibile în cafenea sunt articolele care sunt la grătar, la abur, la cuptor sau la grătar. Și aveți grijă la felurile de mâncare amestecate, deoarece multe vor avea în plus ulei, zahăr și sosuri adăugate. Încercați să urmați instrucțiunile MyPlate și concentrați-vă pe controlul porțiilor.

5. Alăturați-vă

Utilizați resursele pe care le aveți la dispoziție în campus pentru a vă implica în activitate fizică extracurriculară. Campusul tău universitar ar trebui să aibă la dispoziție un centru de fitness. Multe centre de fitness universitare sunt de ultimă generație și oferă echipamente de antrenament cu greutăți, aparate cardio, piscine, pereți de alpinism și cursuri de exerciții în grup. Nu trebuie să deveniți șobolan de sală de gimnastică, ci folosiți centrul de fitness ca resursă pentru a găsi o activitate fizică de care vă bucurați în mod regulat.  

Dacă nu sunteți o persoană mare de sală de sport și preferați activitățile de echipă sau sporturile, colegiul dvs. ar trebui să aibă cursuri extracurriculare, precum și pentru credit, care se învârte în jurul sporturilor recreative care vă sunt disponibile la un cost redus. Încercați să vă alăturați unei echipe, unui club sau unei clase sportive intermurale pentru a rămâne activ și pentru a vă face prieteni noi (conștienți de sănătate) pe parcurs.

Dacă ceea ce căutați este cunoștințele despre sănătate, fitness și nutriție, încercați să urmați un curs introductiv de fitness, nutriție sau sănătate ca opțiune de divizie inferioară pentru a vă educa despre un stil de viață sănătos și activ.

Primul an de facultate este plin de multe oportunități și responsabilități noi interesante care pot modela obiceiurile de viață pe care le aveți pentru tot restul vieții. Implementarea acestor strategii și utilizarea diferitelor instrumente și resurse disponibile vă poate ajuta să vă formați obiceiurile pozitive de care aveți nevoie pentru a duce un stil de viață sănătos și activ.

La începutul anului 2017, mi-am lansat o provocare: să trăiesc în conformitate cu regulile subliniate în Ghidurile alimentare federale și Ghidurile privind activitatea fizică pentru un an întreg. Aveam nevoie disperată de o schimbare a stilului de viață, ajungând la o greutate de 245 de lire sterline pe cadrul meu de 5’8 inchi. Am fost întotdeauna un tip mare, dar mi-aș lăsa greutatea să crească din ce în ce mai mult de-a lungul anilor, iar corpul meu și calitatea vieții au suferit consecințele.

Un an mai târziu, sănătatea, condiția fizică, aspectul și performanța mea s-au îmbunătățit și mă simt grozav că îmi continui noul stil de viață, mergând mai departe. Privind înapoi la ultimul an, văd o mulțime de suișuri și coborâșuri și o mulțime de lecții învățate. Iată opt lecții cheie pe care aș dori să le împărtășesc:

1. Înainte de a începe, fă-ți timp pentru a-ți examina obiceiurile actuale. 

Dacă știi unde te afli, dezvăluie exact ce schimbări trebuie să faci pentru a-ți atinge obiectivele zilnice. Înainte de a începe ceea ce eu numesc The Lifestyle Project, mi-am examinat obiceiurile alimentare și de exerciții fizice. Am fost surprins să aflu că mănânc cu 36 de grame de grăsime mai mult decât ar fi trebuit să consum zilnic, ceea ce echivalează cu 324 de calorii de grăsime suplimentară în fiecare zi. A ști ce să schimbi la stilul tău de viață este un prim pas important.

2. Găsiți parteneri care vă vor trage la răspundere. 

Fiul meu de 16 ani este un maestru al iubirii dure. Când mă îndrept spre bucătărie pentru o gustare suplimentară, el poate să mă oprească cu un ochi și un „Chiar?!” Soția mea mi-a susținut într-un mod diferit, ajutându-mă să cercetez rețete și încurajându-mă să merg la sală în diminețile pe care le târam puțin. Ambele tipuri de sprijin au fost esențiale în momente diferite.

3. Micile schimbări se adună rapid, așa că fiți atenți de fiecare dată când mâncați o masă sau o gustare. 

Mulți oameni, inclusiv eu, tind să adopte o abordare „totul sau nimic” pentru a mânca bine. O zi sau chiar o masă nu trebuie să fie perfectă pentru a fi un pas în direcția corectă. Așa că poate că nu poți rezista într-o zi unei anumite mese bogate în grăsimi. Puteți mânca o porție mai mică sau puteți înlocui o garnitură mai sănătoasă? Amintiți-vă, obiectivul general este să obțineți un echilibru pe termen lung în dieta dvs. reînvățând cum să mâncați bine și stabilirea de noi obiceiuri.

4. Aveți obiective zilnice și săptămânale. 

Poate că lucrul care m-a surprins cel mai mult în ultimul an este cât de valoros mi s-a părut că are obiective pe termen scurt și un plan concret. Acest lucru mi-a permis să mă concentrez mai degrabă pe proces decât pe progres. Un obiectiv ridicat pe termen lung poate fi motivant, dar nu te va motiva zi de zi. În schimb, trezește-te cu un plan în fiecare zi – o limită de calorii, un obiectiv de macronutrienți sau o excursie programată la sală. În acest fel, puteți avea un sentiment de realizare în fiecare zi sau o nouă oportunitate de a atinge obiectivele a doua zi după o derapaj.

5. Tratează o vacanță ca pe o pauză de la stres, nu ca pe o pauză de la lucrurile care te mențin sănătos, fericit și centrat. 

Există elemente din rutina ta zilnică care ar trebui menținute în vacanță, chiar dacă trebuie modificate. Nu este probabil să vă susțineți obiceiurile alimentare tipice sau rutina de exerciții fizice, dar făcând acest lucru cât mai mult posibil vă va permite să mențineți câștigurile pe care le-ați obținut și să duceți la o tranziție mai ușoară înapoi la normal când ajungeți acasă.

Back to top