Design Code Architects: previously Residential Design Solutions – architect your way – being the best at everything we do!
previously Residential Design Solutions architect your way

info@designcodearchitects.com
+44 (0) 20 800 444 64

© 2022 – Design Code Architects

Ce sunt prezervativele feminine și cum sunt folosite?

Ce sunt prezervativele feminine și cum sunt folosite?

Știrile medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce sunt prezervativele feminine și cum sunt utilizate?

un prezervativ sau feminom feminin, cunoscut și de numele de marcă FC2, este o pungă flexibilă care este introdusă în vagin sau anus înainte de sex. Acestea pot ajuta la prevenirea sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuală.

În timpul actului sexual, teaca subțire de silicon, poliuretan sau nitril colectează semința ejaculată.

prezervativul feminin arată diferit de prezervativul masculin . Prezervativele feminine sunt pungi cu un inel moale, flexibil la fiecare capăt.

utilizat corect, sunt eficiente de 95 la sută în prevenirea sarcinii, în comparație cu prezervativele masculine, care sunt eficiente de 98 la sută.

Fapte rapide despre prezervativul feminin:

Eficacitate: funcționează?

pentru un prezervativ feminin Pentru a fi eficient în prevenirea sarcinii, acesta trebuie utilizat corect.

prezervativele feminine sunt eficiente de 95 la sută în prevenirea sarcinii atunci când sunt utilizate corect, cu o rată de eșec de 5 la sută.

Cu toate acestea , Statisticile arată că, din cauza utilizării incorecte, acestea sunt effec de 79 la sută tive. În fiecare an, 21 de femei din 100 care folosesc un prezervativ feminin rămân însărcinate.

prezervativele masculine, în comparație, sunt de 85 la sută eficiente.

Este important să urmați instrucțiunile atunci când Folosind orice tip de prezervativ.

Cum se utilizează un prezervativ feminin

Prezervativul poate fi introdus cu până la 8 ore înainte de sexe.

Iată câteva pasuri- Instrucțiuni de la pas:

Pentru a folosi pentru sexul anal, scoateți inelul interior, împingeți prezervativul cu un deget și lăsați inelul exterior să se spânzure.

Notă, cu toate acestea, Acea prezervative feminine nu au primit încă aprobarea oficială pentru utilizare în relațiile anale.

Avantaje

Un prezervativ feminin este o alegere bună a controlului nașterii în ceea ce privește:

Inelul extern poate spori stimularea clitorală la unele femei.

Dispozitivul acoperă, de asemenea, o zonă mai largă decât prezervativul masculin. În acest fel, poate oferi o protecție suplimentară împotriva bolilor pentru labiile, perineul și baza penisului.

Acest lucru poate reduce riscul de papilomavirus uman (HPV) și herpes.

Prezervativul feminin are o singură dimensiune și nu trebuie să fie montat.

dezavantaje posibile

Există câteva dezavantaje pentru utilizarea dispozitivului.

Poate duce la:

Alte probleme sunt următoarele:

Motivele de precauție includ următoarele:

Folosit corect, prezervativele feminine oferă o anumită protecție împotriva infecției cu transmitere sexuală (ITS), dar trebuie utilizate corect. Nu este aprobat pentru sexul anal.

Sfaturi pentru utilizare

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) oferă câteva sfaturi pentru o utilizare sigură și eficientă.

Acestea includ:

Nu faceți niciodată următoarele:

Unde le pot găsi?

Prezervativul feminin FC2 este prezervativul feminin aprobat de Administrația pentru alimente și droguri din Statele Unite (FDA).

prezervativele feminine costă de obicei în jur de 3 dolari fiecare, sau în jur de 20 de dolari pentru un pachet de 12, dar unele organizații le oferă pentru gratuit. Uneori, acestea sunt disponibile pe rețetă, iar unele polițe de asigurare le pot acoperi.

au fost disponibile la ghișeu și online. Recent, a existat o mișcare pentru a le pune la dispoziție doar pe rețetă.

Cu toate acestea, acestea sunt încă disponibile de la clinicile de sănătate comunitare, unde le puteți obține fără să vedeți un medic.

Dacă aveți întrebări cu privire la prezervativele feminine, cum să le folosiți și dacă sunt alegerea potrivită pentru dvs., vorbiți cu furnizorul dvs. de asistență medicală.

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Ce sunt chisturile sinoviale?

Chisturile sinoviale sunt mici, pline de lichid umplute, care tind să se formeze pe coloana vertebrală inferioară. Aceste chisturi nu sunt canceroase și adesea nu provoacă simptome. Cu toate acestea, acestea pot duce uneori la probleme precum Sciatica.

Opțiunile de tratament pentru chisturile sinoviale includ luarea de medicamente pentru durere și căutarea terapiei fizice. Dacă un chist provoacă dureri severe sau alte simptome debilitante, un medic poate recomanda o intervenție chirurgicală.

Este important să rețineți că chisturile sinoviale nu sunt aceleași cu chisturile ganglionului. Chisturile ganglionare se dezvoltă în cea mai mare parte în apropiere de articulații și tendoane din alte părți ale corpului, nu pe coloana vertebrală.

În acest articol, discutăm care sunt chisturile sinoviale, precum și simptomele și cauzele lor. De asemenea, explorăm când să vedem un medic, diagnostic și tratament.

Ce este un chist sinovial?

Un chist sinovial este un sac plin de lichid care se dezvoltă cel mai adesea pe coloana vertebrală inferioară . Aceste chisturi sunt benigne, ceea ce înseamnă că nu sunt canceroase. Chisturile sinoviale se pot dezvolta fără a provoca simptome.

Sinoviul este o membrană subțire care aliniază suprafețele interioare ale articulațiilor. Această membrană produce lichid sinovial, care ajută la ungerea și protejarea articulațiilor de uzură. Acest lichid se poate acumula uneori în membrană pentru a forma un chist sinovial.

chisturile sinoviale se pot dezvolta în jurul oricărei articulații din organism. Cu toate acestea, mai mult de 90 la sută dintre chisturile sinoviale afectează articulațiile fațetelor ale coloanei lombare. Coloana vertebrală lombară este porțiunea inferioară a spatelui, unde coloana vertebrală se încolăcește spre interior.

chisturile ganglionare sunt bulgări pline de lichid care se pot dezvolta în jurul articulațiilor și tendoanelor în orice parte a corpului, în special a mâinii și a încheieturii .

Deși chisturile ganglionare sunt foarte asemănătoare cu chisturile sinoviale, acestea sunt ușor diferite. O diferență cheie este că chisturile ganglionare nu conțin o căptușeală a celulelor de sinoviu.

simptome

Simptomele depind de dimensiunea și locația chistului. Multe persoane cu chisturi sinoviale nu se confruntă cu simptome sau disconfort.

Cu toate acestea, simptomele unui chist sinovial pe coloana vertebrală pot include:

cauzează

Medicii nu înțeleg pe deplin de ce se dezvoltă chisturi sinoviale.

articulațiile fațetelor stau între fiecare vertebre a coloanei vertebrale și îi permit să se îndoaie și să se răsucească. Chisturile sinoviale se dezvoltă pe coloana vertebrală atunci când articulațiile fațetelor degenerează și produc excesul de lichid sinovial.

chisturile sinoviale sunt mai frecvente la adulții în vârstă și la persoanele cu afecțiuni comune, cum ar fi artrita. La aceste persoane, articulațiile fațetelor pot degenera într -un ritm mai rapid, producând chisturi sinoviale.

Când să vadă un medic

chisturi sinoviale care nu provoacă simptome nu necesită de obicei tratament, și o persoană poate să nu -și dea seama chiar că au unul.

Cu toate acestea, persoanele cu simptome prostaline pret catena care pot indica un chist sinovial, cum ar fi durerile de spate recurente inferioare și sciatica, ar trebui să vadă un medic.

Există tratamente disponibile care pot ajuta la reducerea simptomelor chistului sinovial.

Medicii vor începe adesea să întrebe despre simptomele unei persoane și să revizuiască istoricul medical. Aceștia pot efectua apoi o examinare fizică a spatelui și a coloanei vertebrale.

Dacă medicul găsește o forfotă de -a lungul coloanei vertebrale, pot efectua o ecografie pentru a determina dacă este un chist sinovial.

Alte teste imagistice pe care un medic le poate recomanda pentru a ajuta la confirmarea unui diagnostic includ o scanare RMN, o scanare CT sau o radiografie. Aceste teste imagistice pot ajuta, de asemenea, la excluderea altor afecțiuni posibile.

tratament

Tratamentul depinde, în general, de mărimea chisturilor și de severitatea simptomelor.

sinovial Chisturile sunt în general inofensive, deci tratamentul este adesea inutil. Cu toate acestea, unele persoane pot întâmpina durere, dificultăți de mers sau probleme precum Sciatica.

Pentru simptome ușoare, un medic poate sugera o perioadă de odihnă și observație. Terapia fizică sau ocupațională poate fi, de asemenea, o opțiune pentru unii oameni.

Un medic poate recomanda, de asemenea, să preiați medicamente cu rețetă sau rețetă pentru a ajuta la reducerea durerii și a inflamației. Aceasta poate include utilizarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, cum ar fi ibuprofen și naproxen.

Pentru simptome mai severe, un medic poate recomanda injecții de steroizi, care pot ajuta la ameliorarea durerii și presiunii din chist.

Cu toate acestea, injecțiile cu steroizi pot provoca, de asemenea, efecte secundare grave, astfel încât un medic va limita, de obicei, numărul acestor persoane.

Dacă opțiunile de tratament mai conservatoare nu reușesc să ușureze simptomele unei persoane, a Medicul poate recomanda o intervenție chirurgicală.

Scopul operației este de a îndepărta chistul și de a reduce presiunea asupra măduvei spinării și a nervilor din jur. Există mai multe opțiuni chirurgicale disponibile pentru tratarea chisturilor sinoviale.

Chisturile sinoviale sunt mici, pline de lichid, care se pot forma în jurul articulațiilor. De obicei, se dezvoltă pe articulațiile fațetelor ale coloanei vertebrale lombare și sunt în general inofensive.

Deoarece chisturile sinoviale nu provoacă adesea simptome, este posibil ca o persoană să nu fie conștientă că au un chist. Cu toate acestea, chisturile pot face uneori presiune asupra coloanei vertebrale și a nervilor din jur, ceea ce poate duce la durere și alte probleme.

Persoanele care au dureri de spate sau picioare inexplicabile, dificultăți de mers sau sciatică ar trebui să vadă un medic pentru O evaluare.

Opțiunile de tratament pentru chisturile sinoviale includ odihna, căutarea terapiei fizice și de ocupație și luarea de medicamente pentru durere.

Pentru persoanele cu simptome mai severe, un medic poate recomanda injecții cu steroizi sau Îndepărtarea chirurgicală a chistului.

Știri medicale astăzi au astăzi Orientări stricte de aprovizionare și atrage doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Care sunt beneficiile unei băi Sitz?

O baie Sitz poate ajuta la aducerea alinare pentru persoanele cu durere, inflamație, umflare sau iritație în perineu, spațiul dintre rect și vulvă sau scrot.

Este o modalitate de a scălda organele genitale care pot ajuta la ameliorarea durerii, a arderii și a inflamației.

O baie Sitz poate fi utilă pentru persoanele care au probleme în zona anală, cum ar fi hemoroizii sau o infecție în zona anogenitală. Poate oferi alinare și crește vindecarea la femei după nașterea vaginală.

Poate fi folosit și pentru a curăța zona din jurul anusului și a organelor genitale.

Ce este o baie Sitz?

Termenul „Bath Sitz” provine din cuvântul german pentru „scaun”. O baie Sitz este proiectată să se așeze.

O baie Sitz vine în mod normal ca un kit de plastic care poate fi montat la o toaletă standard. În mod normal, este format dintr -o pungă de plastic, atașată la un tub lung, ceea ce duce la un bazin de plastic superficial.

Geanta este umplută cu apă caldă, iar acest lucru a fost folosit pentru a umple bazinul de plastic. Bazinul este mai mare decât scaunul de toaletă. Este așezat dedesubt și este atașat în siguranță.

Baia Sitz trebuie să fie pe jumătate umplută cu apă caldă la o temperatură confortabilă. Utilizatorul poate adăuga apă suplimentară fără a fi nevoie să se ridice, pe măsură ce apa se răcește. Apa suplimentară provine din tubul alimentat de punga cu apă caldă. Geanta este plasată în sus și adăugarea apei creează un efect de vârtej. O aerisire permite excesului de apă să se revarsă în toaleta de mai jos.

Este important să spălați bine baia Sitz după utilizare.

băile Sitz disponibile în Statele Unite încep de la aproximativ 10-20 de dolari. Sunt ușor de utilizat acasă urmând instrucțiunile.

De ce sunt utilizate băile Sitz?

O baie Sitz poate reduce inflamația, îmbunătăți igiena și poate promova fluxul de sânge în zona anogenitală.

Utilizările comune ale băii SITZ includ menținerea anusului curat, reducerea inflamației și disconfortul cauzată de hemoroizi și vindecarea lacerațiilor perineale și vaginale de vindecare după nașterea vaginală.

Motivele comune pentru a utiliza o baie Sitz includ:

Fisurile anale pot fi dureroase și sunt formate din puțin lacrimi în interiorul anusului. Ele pot rezulta din constipație, diaree și naștere vaginală.

Sitz Bath Beneficii pentru femei

Deschiderea vaginală înconjurată de labia lasă secreții normale și descărcare de gestiune care rezultă din anumite condiții de sănătate.

Este important să mențineți curat zona vaginală și anală, precum și pielea între ele, mai ales dacă există o descărcare neobișnuită. O igienă bună poate preveni infecția și un miros neplăcut.

Utilizarea unei băi SITZ poate ajuta la prevenirea infecției și, utilizată cu orice medicamente prescrise, poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor unei infecții.

Uneori, o descărcare apare din cauza unei probleme cu glandele Bartholinului.

Aceste glande de dimensiuni de mazăre produc lichid pentru a unge organele genitale în timpul activității sexuale. De obicei, nu sunt vizibile și nu pot fi resimțite, dar uneori se poate dezvolta o creștere necanceroasă în aceste glande.

Back to top